Vi är journalister

AHA Produktion är kommunikationsbyrå som gör film. Vi hjälper dig att skapa stolthet och bygga förtroende med journalistiska metoder och verkliga historier.

Om vi kortfattat ska förklara vad som skiljer oss på AHA från den stora mängden av produktionsbolag, film- och kommunikationsbyråer, är det framför allt vårt journalistiska arbetssätt. Att vi håller koll på omvärlden och kan reda ut komplexa frågor för en bred målgrupp.

För tio år sedan startades  AHA Produktion av tre journalister med visionen att skapa trovärdig filmkommunikation med kvalitativt innehåll och målgruppen i fokus; det vill säga det som i dag ofta omnämns som ”storytelling”.

Journalistiken återspeglade sig också i vårt arbetssätt, till exempel i förmågan att sätta oss in i krångliga underlag och göra kommunikationen kärnfull och tillgänglig.

Nedan Karin Tegnér som alltid är påläst 🙂

Fokus på samhällsfrågor

I dag är vi nio medarbetare och arbetar med massor av spännande uppdragsgivare med vitt skilda verksamheter. De återfinns inom privat sektor, inom medlemsorganisationssverige och sist men inte minst inom offentlig sektor. Med åren har vi byggt upp en erfarenhet av de särskilda förutsättningar som råder i samarbetet med exempelvis myndigheter och kommuner. Det betyder till exempel att vi vet vad det innebär att utgå från ett normkritiskt, jämställt och inkluderande förhållningssätt.

Bilden nedan från vänster till höger: Peter Osslund, Anna Widmark och Karin Tegnér.

Samhällsfrågor är något våra journalisthjärtan bankar extra mycket för. De kan handla om allt från svenska skolsystemet till ekosystemtjänster, psykisk ohälsa, hållbarhetssatsningar och arbetsmarknadspolitik. Vi djupdyker i ämnen för att hitta budskapets kärna och gör det till film.

Film på olika språk

Vi har också stor erfarenhet av film på olika språk, till exempel film som riktar sig mot nyanlända, och känner till de utmaningar som följer med översättningar, språkgranskning och inläsning på olika språk.

Vi kan också hjälpa dig med redaktionella texter i samband med filmproduktionen.

Små, dedikerade team

När du arbetar med oss är kommunikationen enkel och personlig. Vi arbetar i små, dedikerade team och förstår att du som uppdragsgivare har det hektiskt ibland. Vi gör vårt bästa för att processen ska kännas smidig och enkel – det ska vara roligt att arbeta med film!

Ofta är vi bara två medarbetare i filmteamet. På bilden Hanna Nilsson och Jonathan Bergqvist på språng.

Vi har kollektivavtal

Vi är också måna om oss själva. Alla som jobbar på AHA Produktion ska må bra och trivas – och självklart har vi kollektivavtal. På bilden Jens Cronheim och Viktor Tornfors.

Välkommen att höra av dig till oss på AHA Produktion!

Eller läs mer om vår process

 

Jonathan Bergqvist

Filmare & Redigerare
0703 295 988
jonathan.bergqvist@ahaproduktion.se

Anna Widmark

Exekutiv producent
0706 974 647
anna.widmark@ahaproduktion.se

Jens Cronheim

Producent
0709 81 69 01
jens.cronheim@ahaproduktion.se

Viktor Tornfors

Motion designer
viktor.tornfors@ahaproduktion.se

Hanna Blanksvärd

Exekutiv producent
0707 536 925
hanna.blanksvard@ahaproduktion.se

Karin Tegnér

Producent
0707 207 072
karin.tegner@ahaproduktion.se

 

Hanna Nilsson

VD & Exekutiv producent
0708 971 616
hanna.nilsson@ahaproduktion.se

Peter Osslund

Filmare & Redigerare
08 457 45 30
peter.osslund@ahaproduktion.se

August Håkansson

Motion designer
08 457 45 30
august.hakansson@ahaproduktion.se